Ogłoszenie

UWAGA
To forum zosta³o wy³±czone z u¿ytku.
Mo¿liwo¶æ rejestracji, logowania i dodawania komentarzy wy³±czona.
Ca³a rozgrywka zosta³a przeniesiona na now± stronê http://www.mystic-fallsrpg.wxv.pl

#1 11-11-13 22:17:43

StefanSiêU¶miecha

Administrator

Wiadomo¶ci

Z dnia 11.11.2013r.

Na forum nast±pi³y ma³e "czystki". Konta, za³o¿one przed 20.10.2013r. z 0,1,2,3 postami zosta³y usuniête - bo zwyczajnie "za¶mieca³y" listê u¿ytkowników.

Pro¶ba do ka¿dego u¿ytkownika:
1) Niech ka¿dy wejdzie w swoj± kartê postaci i sprawdzi czy jest w niej zawarta:
a) informacja o tym, kto udzieli³ wizerunku
b) zdjêcie postaci
c) imiê i nazwisko postaci
d) avatar w waszym profilu
e) wype³nione dodatkowe pola

2) A skoro mowa o avatarach. Pro¶ba, starajcie siê ustawiaæ avatary dobrej jako¶ci gdzie widaæ wasz± postaæ, ¿eby ³atwiej by³o wyobraziæ sobie jak kto¶, z kim gracie, wygl±da
Przypominamy! Avatary musz± mieæ rozmiary 160x300. Mo¿e to byæ obrazek jpg, png lub gif.

Z³y avatar (s³aba jako¶æ lub za ma³y rozmiar)

http://i.imgur.com/SPwGbsM.jpg http://i.imgur.com/MbScR2k.png

Dobry avatar (poprawny rozmiar, dobra jako¶æ)

http://i.imgur.com/c42KqJW.png

Je¶li kto¶ nie wie, nie potrafi znale¼æ avatara odpowiedniego albo go zrobiæ - piszcie ¶mia³o, nie bójcie siê, zawsze mo¿ecie liczyæ na nasz± pomoc.

W pi±tek, je¶li u kogo¶ nadal bêdzie brakowaæ powy¿szych informacji, wy¶lemy PW jeszcze, a je¶li w ci±gu nastêpnego tygodnia siê to nie zmieni, to same bêdziemy uzupe³niaæ informacje... Tak¿e prosimy, zróbcie to sami.

Kolejna sprawa! Je¶li zak³adacie 4 czy 5 kont - grajcie nim! Bezsensu tworzyæ tysi±ce postaci, skoro pó¼niej tak czy siak nimi nie gracie.

Sygnatury... £adna sygnatura zawsze przyjemna dla oka, ale przestaje byæ przyjemna, kiedy zajmuje nam ca³y monitor, prawda? Dlatego najlepiej  by gify czy obrazki w podpisie mia³y tylko jeden poziom.

Mo¿e ³atwiej by wam by³o, gdyby¶cie systematycznie dodawali do karty postaci nowe informacje? Pó¼niej siê tego nagromadzi i siê zapomina o ró¿nych sprawach. Pomy¶lcie o tym, ale nikt was nie namawia. Karta postaci jest wasz± wizytówk± do samego koñca.

Niektóre osoby myl± dal jasnowidzenia, z wszechwiedz±. Przedstawiê tak± sytuacjê:
X prowadzi postaæ Z, Y prowadzi postaæ W. W jest zwi±zane z Z. Z jest w niebezpieczeñstwie po zaatakowa³ j±/jego wilko³ak. Y to czyta i siê denerwuje, wobec czego W pojawia siê przy Z. NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE, DZIÊKUJEMY! To, ¿e X o tym wie, nie oznacza, ¿e Z równie¿, a dar jasnowidzenia na to nie wp³ywa. Owszem, jedna, dwie takie sytuacje. Ale nie ci±gle, b³agamy! Chodzi o to, ¿eby gra by³a jak najbardziej realistyczna.

#2 08-03-14 12:52:01

StefanSiêU¶miecha

Administrator

Re: Wiadomo¶ci

Z dnia 08.03.2014r.

Dotychczasowe zmiany na forum:
1) Limit postaci zosta³ przywrócony, poniewa¿ po zdjêciu go zosta³o utworzonych wiele kont, na których u¿ytkownicy potem nie grali. Przed za³o¿eniem kolejnej postaci, zastanówcie siê proszê, czy znajdziecie na ni± czas.
2) Nowe rodzaje postaci: anio³, demon, kitsune. Mo¿na o nich poczytaæ tutaj (na razie o wszystkich z wyj±tkiem kitsune, ale zmieni siê to w najbli¿szym czasie)

Kolejna rzecz. Wiem, ¿e ostatnio bardzo czêsto forum siê psuje,  nie da siê na nie wej¶æ lub zanikaj± posty. Nie jest to moja wina i nie potrafiê temu zaradziæ. My¶la³am nad przeniesieniem naszego forum na inny serwis, ale nie wiem, czy wszystkim by to odpowiada³o no i stworzenie nowego potrwa³oby to trochê czasu, a poza tym obawiam siê, ¿e nie wszyscy u¿ytkownicy dotarliby na to nowe forum

Systematycznie odnawiane s± pierwsze posty w±tków w kategorii Mystic Falls. Te, które ju¿ s± zrobione zawieraj± tak¿e menu proponowanych drinków, jednak nie bêdê was ¶cigaæ, je¶li nie bêdziecie chcieli z niego korzystaæ

Je¶li zarejestruje siê osoba i wykorzysta kartê postaci z poszukiwanych przez Was, nie zapomnijcie zaznaczyæ, ¿e karta w w±tku "Poszukiwane postacie" jest ju¿ nieaktualna. Bêd± one usuwane. Usuniête zostan± te¿ posty z tamtego w±tku, których autorów ju¿ dawno nie ma w¶ród nas. Do tego w±tku bêdziecie mogli te¿ wklejaæ kp postaci, które chcecie oddaæ. Musz± byæ tam uwzglêdnione losy waszych postaci z pobytu w MF.

Czasami w zastraszaj±cym tempie zmieniacie nadnaturalno¶æ swoich postaci. Nie mam te¿ nic przeciwko tworzeniu ras mieszanych, ale mam wtedy problem co do wybrania tytu³u, który ukazuje siê nad waszym avatarem, a tworzenie nowych jest do¶æ czasoch³onne, bo równa siê z tym okre¶lanie szeregu przywilejów dla danej grupy. Dlatego od dzi¶, gdy wejdziecie na swój profil i klikniecie w Menu na "Personalne", bêdziecie mogli sami wpisaæ taki, jaki macie w karcie postaci. Gdy zostawicie puste miejsce, tytu³ bêdzie taki, jaki ja wam ustawiê

Co powiecie na utworzenie nowej postaci stra¿nika piekie³ (nazwa do obgadania), do którego ka¿dy u¿ytkownik mia³by dostêp? Mo¿na by go wykorzystywaæ wedle ¿yczenia do scen tortur w piekle lub broni³by tego miejsca przed nieproszonymi go¶æmi. Wtedy piek³o sta³oby siê bardziej niedostêpne dla nie-demonów no i demony mia³yby ciekawiej. Piszcie w postach poni¿ej, co o tym s±dzicie i jak± nazwê proponujecie.

#3 08-03-14 17:19:51

Charles Blackwood

Gość

Jestem jak najbardziej za Stra¿nikiem Piekie³
Co do nazwy... nie wiem mo¿e jaki¶ S³uga Piek³a? Albo Ksi±¿e? :>

#4 08-03-14 18:24:18

Jo Harvelle

Gość

I ja te¿

#5 16-03-14 12:21:37

StefanSiêU¶miecha

Administrator

Z dnia 16.03.2014r.

Pad³ pomys³ od jednej z u¿ytkowniczek na stworzenie osobnego forum, w którym u¿ytkownicy zak³adaliby w±tki ze swoimi telefonami czy mailami, poniewa¿ w domach one siê najzwyczajniej gubi±. Pomys³ wydaje mi siê dobry i chcia³abym siê dowiedzieæ, co wy na to. Piszcie pod spodem

Jestem otwarta na propozycje, co do rozwi±zania sprawy z wizerunkami, je¶li nie odpowiada wam obecny system, w którym, ¿eby ponownie u¿yæ czyjego¶ wizerunku, który by³ ju¿ wcze¶niej, nale¿y mieæ na to zgodê wcze¶niejszego u¿ytkownika z postaci± z tym wizerunkiem. Chodzi³o o to, ¿eby postacie nie powtarza³y siê, ale jak wszystko, ma to s³abe strony. Na ten temat te¿ proszê o wypowiadanie siê w komentarzach poni¿ej, bo chodzi o to, ¿eby wszystkim siê dobrze gra³o, prawda?

#6 16-03-14 12:27:01

Faye Marshall

Gość

Pomys³ z osobnym forum jest dobry wtedy te SMSy ogólnie wszystkie wiadomo¶ci by³yby tylko w jednym miejscu. Nie trzeba by³oby szukaæ ich pod du¿± ilo¶ci± postów.
Co do wizerunków mo¿na zrobiæ tak, ¿e w zajêtych postaciach to gracz wstawia³by zdjêcie postaci i przy niej pisa³ czy mo¿na zrobiæ jej sobowtóra. W sumie to tylko taki mam pomys³ xd

#7 16-03-14 12:28:20

Alexander Kahn

Gość

Funkcja z smsami jest na forum PLL.

#8 16-03-14 12:32:36

Faye Marshall

Gość

No jest ale nie musi byæ taka sama jak na tamtym forum, smsy mog± byæ w sumie te¿ na tym forum ale oddzielny w±tek

#9 16-03-14 12:34:10

Charlotte Hall

Gość

Funkcja z SMSami jest na 90% forów PBF. Ale tak, popieram. Dobrze rozwi±zanie.

#10 16-03-14 12:34:33

Charles Blackwood

Gość

W±tek z SMSami by³ juz na forum jeszcze z Facebooka, jesli dobrze pamietam, wiec to nie bedzie kopiowanie, a pomys³ dobry

#11 16-03-14 12:36:01

StefanSiêU¶miecha

Administrator

Funkcja z smsami by³a te¿ na naszym forum za czasów facebooka.
Wczoraj nawet specjalnie sprawdza³am, czy jest to na PLL, ¿eby przy kolejnej "inspekcji" nie by³o za¿aleñ, ale nie znalaz³am niczego. Ale skoro mówisz, ¿e jest, to pewnie jest, a ja to przeoczy³am

#12 16-03-14 12:47:25

StefanSiêU¶miecha

Administrator

No dobrze wiêc przy postaciach bêdê zaznacza³a, ¿e u¿ytkownik zgadza siê na sobowtóra
Mam nadziejê, ¿e ta sprawa jest ju¿ rozwi±zana?

W takim razie proszê, ¿eby pisaæ, kogo wizerunków brakuje <url=http://www.mysticfallsrpg.pun.pl/viewtopic.php?pid=88754#p88754>tu</url> a tak¿e jak kto¶ zgadza siê na tego sobowtóra

I ju¿ robiê forum z smsami

#13 16-03-14 12:50:46

StefanSiêU¶miecha

Administrator

Aha i jeszcze o jednym zapomnia³am. Nie wiem, czy widzieli¶cie, ale w w±tku "Poszukiwane postacie" doda³am wzmiankê, ¿e je¶li kto¶ nie chce ju¿ graæ, a nie chce te¿ usuwaæ postaci to mo¿e j± oddaæ, poprzez dodanie tam posta z linkiem do karty postaci. Jeden warunek: w karcie musi byæ opisana historia w MF i relacje z postaciami

#14 04-08-14 17:10:41

StefanSiêU¶miecha

Administrator

Uwaga, jutro (tj. 05.08.2014r.) to forum zostanie wy³±czone
a ca³a rozgrywka przeniesiona na now± witrynê - http://www.mystic-fallsrpg.wxv.pl

Prosimy o jak najszybsze zakoñczenie w±tków na tej stronie i przeniesienie kart postaci, ¿eby od jutra zacz±æ grê na nowym forum. Przeczytajcie dok³adnie regulamin, poniewa¿ zmieniaj± siê trochê zasady i zostaje wprowadzona punktacja (w zwi±zku z tym, ¿e niektórzy trochê ju¿ na tym forum graj±, a punkty przyznawane s± za posty, proponujemy 1pkt, za ka¿de 50 postów, które tu dodali¶cie, ¿eby¶cie nie byli poszkodowani, ale równocze¶nie od razu nie osi±gnêli najwy¿szego poziomu i nie mogli dalej rozwijaæ postaci - szczegó³y na stronie).

Stopka forum

RSS